Android - Προστασία από υιούς

Android - Προστασία από υιούς

Όλο και αυξανέται καθημερινά η χρήση των Android συσκευών όπως τα Smartphones και τα Tablets....

4G – Επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας

4G – Επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες διαφημίσεις κατακλύζουν τους καταναλωτές για την χρήση...

Οικολογική Χρήση Υπολογιστή

Οικολογική Χρήση Υπολογιστή

Ακόμα και με την έξυπνη χρήση του υπολογιστή μας μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια για...

DropBox: On-Line BackUp Γρήγορα & Εύκολα

DropBox: On-Line BackUp Γρήγορα & Εύκολα

Τα τελευταία χρόνια το Dropbox αποτελεί πολύ δημοφιλής λύση για την onlineαποθήκευση αρχείων...

Υιός της Αστυνομίας

Υιός της Αστυνομίας

Θραύση συνεχίζει να πραγματοποιεί στο διαδίκτυο ο επονομαζόμενος "υιός της Αστυνομίας"....

 • Android - Προστασία από υιούς

  Android - Προστασία από υιούς

  Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 13:27
 • 4G – Επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας

  4G – Επόμενη γενιά δικτύων κινητής τηλεφωνίας

  Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 13:27
 • Οικολογική Χρήση Υπολογιστή

  Οικολογική Χρήση Υπολογιστή

  Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 13:27
 • DropBox: On-Line BackUp Γρήγορα & Εύκολα

  DropBox: On-Line BackUp Γρήγορα & Εύκολα

  Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 13:27
 • Υιός της Αστυνομίας

  Υιός της Αστυνομίας

  Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 13:27

Κατασκευή Ιστοσελίδων

eshopΈχετε δημιουργήσει μια νέα επιχείρηση τότε σίγουρα θα έχετε κατανοήσει ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προβολής της επιχείρησης είναι το διαδίκτυο(internet). Περισσότερα...

Φιλοξενία Ιστοσελίδων

web-hosting-companyΗ εταιρία μας αναλαμβάνει και τη φιλοξενία της προσωπικής ή εταιρικής σας ιστοσελίδας. Αξιόπιστα και σε πολύ οικονομικές τιμές. Περισσότερα...

Domain Names

Η κατοχύρωση ενός ονόματος (Domain - Name) είναι απαραίτητη για να δημιουργήσετε την δική σας ιστοσελίδα.  Περισσότερα...

Υιός της Αστυνομίας

Θραύση συνεχίζει να πραγματοποιεί στο διαδίκτυο ο επονομαζόμενος "υιός της Αστυνομίας". Πρόκειται για υιό ο οποίος έχει κάνει την εμφάνιση του σε πάρα πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Στην ελληνική έκδοση του παρουσιάζεται ως "ιός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος". Στην πραγματικότητα πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» το οποίο έχει αναστατώσει πάρα πολλούς συνανθρώπους μας. 

 

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη αναφέρουν πως είναι από την Ελληνική Αστυνομία και υποστηρίζουν ότι ο χρήστης έχει προβεί σε παράνομες ενέργειες και θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Σε καμιά περίπτωση το μήνυμα αυτό δεν είναι αληθινό και δεν προέρχεται από την Ελληνική Αστυνομία αλλά είναι μέρος της προσπάθειας εξαπάτησης χρηστών για την απόσπαση χρηματικών ποσών. Μάλιστα η έκταση που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα είναι τόσο μεγάλη που ανάγκασε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση:

 

"Το κακόβουλο λογισμικό «Ransomware» για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.

Προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας. Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία «Ransomware» ή κοινώς «ιός των 100 ευρώ», που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το «μπλοκάρισμα» της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων. Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας. Επιπλέον αναφέρει ότι για το «ξεκλείδωμα» απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.

Παρακαλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και να ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές. Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Είναι αυτονόητο ότι η Ελληνική Αστυνομία, σε καμία περίπτωση, δεν ζητάει πληρωμή προστίμου ή προστίμων τέτοιας μορφής, από τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί για την αποφυγή εξαπάτησής τους."

 

Τρόπος Αντιμετώπισης

1. Αποσυνδεθείτε από το Internet. 

2. Εκκινήστε τον υπολογιστή σας σε Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode).

Καθώς ανοίγει ο υπολογιστής πιέστε επανειλημμένα το πλήκτρο "F8" και θα εμφανιστούν κάποιες επιλογές, επιλέξτε "safe mode (ασφαλής λειτουργία)" και πατήστε "Enter".

3. Μόλις ανοίξει ο υπολογιστής σε ασφαλή λειτουργία ακολουθήστε τη διαδρομή: Έναρξη -> Όλα τα προγράμματα-> Βοηθήματα -> Εργαλεία Συστήματος -> Επαναφορά Συστήματος.

4. Επιλέξτε κάποια ημερομηνία πριν από την ημερομηνία που δημιουργήθηκε το πρόβλημα και με αυτό τον τρόπο θα επαναφέρεται τον υπολογιστή σας.